Het mannetje, dat vaak "de koning der dieren" genoemd wordt, valt met zijn mooie manen goed op tussen de wijfjes van zijn troep. Hij kan verschrikkelijk hard brullen om indringers uit zijn territorium te houden. Dat gebrul kun je op een afstand van 10 kilometer horen. Eigenlijk zijn leeuwen luilakken die bijna twintig uur per dag slapen en rusten. De baas van de troep is altijd een leeuwin. De leeuwinnen zijn ook degenen die op jacht gaan en die voor de kleintjes zorgen. De welpjes zijn net kleine bolletjes wol en de eerste drie maanden leven ze alleen bij hun moeder, weg van de rest van de troep.

afrikaanse dieren heel gewild zijn. De neushoorn heeft een dikke huid die hem beschermt, het is een soort van pantser. De neushoorn heeft van niemand iets te vrezen, behalve van de mens. Leeuw, de leeuw is de enige katachtige die in een groep leeft en jaagt.

Die oren zijn benauwdheid trouwens heel bijzonder, want olifanten zweten door hun oren. Om te eten en te drinken gebruiken ze hun slurf, die eindigt in twee beweeglijke "vingers". Soms gebruiken ze ook hun slagtanden bij het zoeken naar voedsel. Die slagtanden zijn eigenlijk twee heel grote scherpe tanden en zijn van ivoor. Neushoorn, de neushoorn is het op een na grootste dier dat op het land leeft. Hoewel hij wel drieduizend kilo weegt, kan hij net zo hard lopen als een paard. Hij leeft in familiegroepen van drie of vier dieren, die langzaam over de savanne trekken op zoek naar gras. Hij kan niet zo goed zien, maar hij kan heel goed horen en ruiken. De aziatische neushoorn heeft 1 hoorn en de Afrikaanse neushoorn heeft. Die hoorns kunnen wel anderhalve meter lang worden.

afrikaanse dieren

Alle zoogdieren van hoge het Nationaal Krugerpark - info zuid-Afrika


De 5 grootste dieren van zuid Afrika hebben een bijzondere naam bachbloesem meegekregen, "the big five" (de grote vijf). Deze groep van 5 dieren bestaat uit de: olifant, de neushoorn, de leeuw, de luipaard en de buffel. Olifant, er zijn twee soorten olifanten: de aziatische en de Afrikaanse olifant. De olifant is het grootste dier ter wereld dat op het land leeft. Bij de geboorte weegt een olifant al meer dan honderd kilo en als hij volwassen is, kan hij wel zesduizend kilo wegen en is hij bijna vier meter hoog. De olifant is zo zwaar dat hij staand moet slapen en hij kan zelfs niet over de kleinste hindernis springen. De olifant is een vreedzaam dier, maar als hij zich bedreigd voelt, aarzelt hij niet om dreigend op zijn aanvaller af te stormen. Daarbij spreidt hij zijn enorme oren, waardoor hij er heel indrukwekkend, maar ook gevaarlijk uitziet.

Afrikaanse olifanten - wikipedia


Ideaal als je op zoek bent naar een voordelige vakantie naar beekse bergen! Daarnaast krijg je 25 herhalingskorting en 10 vroegboekkorting. Ik geef beekse bergen: Score: 4 sterren uit 6 beoordelingen.

afrikaanse dieren

In de safaritent Kenia kun je verblijven met zijn zessen, in type tanzania met zijn vieren. Bij de tanzania kan echter wel weer een 2-persoons bijzettent. Speelland beekse bergen, zijn de kids na jullie stoere safari toe aan een flinke dosis water- en speelfun? Vlak naast vakantiepark beekse bergen ligt. Speelland beekse bergen, een enorme speeltuin met superleuke (water)attracties, speeltoestellen en een fijn zandstrand.

Kinderen gaan er helemaal los in de supersnelle kidscars, op de schommels van Schommelland en in de waverider, de spetterende watercarrousel. Ponyfans kunnen er een ritje maken producten op hun favoriete dier en natuurlijk zijn er trampolines, klimrekken en een bouncy luchtkussen. Of je neemt gewoon een frisse duik aan het strand! Korting beekse bergen, als je naar beekse bergen gaat profiteer je van verschillende kortingen. Zo krijgen jonge gezinnen 20 korting op de week- en midweektarieven en profiteren gezinnen die komen kamperen van de diverse campingkortingen; zo boek je op verschillende data bijvoorbeeld 3 weken, maar je betaalt er maar 2! Daarnaast zijn er ook vroegboekkortingen en terugkomkortingen.

Afrikaanse wilde hond - wikipedia

Camping beekse glutenvrije bergen, kamperen in een tentje vlak bij de wilde dieren? Ook dat kan bij beekse bergen. Camping beekse bergen bij het Safaripark overnacht je in je eigen tent of caravan of in een super-de-luxe safaritent of bungalowtent. De camping heeft voor kampeerders die hun eigen tent of caravan meenemen ruime kampeerplaatsen, die vlak bij het Junglebad liggen. Gezinnen die liever een tent huren, zitten goed in de ruime comforttenten. Maar waar je ook slaapt, je zit altijd dicht genoeg bij het Safaripark om s nachts de leeuwen te horen brullen spannend! SafariCamp hometrainer beekse bergen, op SafariCamp beekse bergen verblijf je écht in stijl: in een gave safaritent! Deze grote, luxe tenten staan tegenover de waterplas van de camping en beschikken over een eigen keukentje en meerdere slaapcabines.

afrikaanse dieren

2000 zuid-, afrikaanse woorden

Jungalow, de, jungalows zijn met hun stoere zebra-, giraffe- en werkende luipaardprint het ideale optrekje voor avonturiers. Maar ze zijn stiekem ook wel een beetje luxe, zodat papa en mama ook een relaxte vakantie hebben! De huisjes beschikken over 3 slaapkamers, een keuken met vaatwasser en zijn verwarmd en vrijstaand. Wil je wat meer luxe, zoals een wasmachine en een ligbad? Dan is de jungalow Plus wat voor jullie. De jungalows liggen bij het Junglebad en zijn geschikt voor 6 personen, maar er zijn ook groepsjungalows voor maximaal 16 mensen. Tip: speciaal voor jonge gezinnen zijn er de kidsjungalows. De kleintjes wanen zich door de dierenprints helemaal in Afrika en de huisjes zijn superveilig en voorzien van een hoop handige baby- en kinderspullen, zodat jullie zonder zorgen vakantie kunnen vieren!

Tijdens je beestachtige tripje vertelt de ranger je alles over de dieren. En heb je altijd al willen weten hoe veel een olifant nou eet? Je checkt het tijdens de speciale voederpresentaties! Ook cool zijn de roofvogelshows, kortademig waarbij de gigagrote vogels rakelings langs je vliegen. Vakantiepark beekse bergen, echte rangers in de dop hebben natuurlijk niet genoeg aan én dag beekse bergen en daarom kun je ook bij het Safaripark overnachten. Vakantiepark beekse bergen, dat er vlak naast ligt, gaat het Afrikaanse avontuur verder in de stoere jungalow bungalows en de speciale kidsbungalows. En met de faciliteiten zit het ook wel goed: kids kunnen lekker spetteren in het Junglebad, een zwemparadijs met 3 verwarmde zwembaden en een gave waterglijbaan, vissen in het Victoriameer en klimmen en klauteren op de vele speeltoestellen. Op safari onder water? Ook dat kan, want in het Junglebad en het Victoriameer worden speciaal voor kids vanaf 10 jaar duikcursussen gegeven!

Voor de bescherming van

Safaripark beekse bergen, pak de kaki hoedjes en fototoestellen er maar bij, want. Safaripark beekse bergen wacht jullie een echt Afrikaans avontuur! Samen met een parkranger gaan jullie op de savanne op zoek naar de befaamde big five. Maar naast olifanten, luipaarden, neushoorns, buffels en leeuwen vind je nog vél meer wilde dieren in het safaripark: er wonen er maar liefst 1400! Je safari kun je op vier verschillende manieren doen. Ga bijvoorbeeld aan boord van een boot, stap op de safaribus, verken de savanne vanuit de auto of ga fruithapje met de benenwagen. Onderweg kun je ook nog wisselen van vervoermiddel, zodat je ze allemaal kunt uitproberen.

Afrikaanse dieren
Rated 4/5 based on 905 reviews