Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen? Doe deze test en ontdek je Afslank. Buikvet wegtrainen met het magische trio. Je hebt vast wel eens Tel Sell-achtige thuiswinkelprogrammas op televisie gezien waarin fitnessmodellen producten promoten die buikvet verbranden en buikspieren trainen. En wat ziet dat er toch geweldig uit! Doe dagelijks een paar herhalingen op dat magische buikspierapparaat en je krijgt binnen een mum van tijd die platte buik van je dromen. Daar zou ik onmiddellijk voor tekenen! Maar laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: buikvet weg met buikspieroefeningen?

goede oefeningen voor buikvet hadden. Een grootschalig en langdurig onderzoek in de verenigde Staten dat maar liefst twaalf jaar duurde, constateerde dat mensen steeds minder zijn gaan bewegen, met overgewicht en een grotere buikomvang tot gevolg ( bron ). Een inactieve levensstijl kan voor een flinke toename aan buikvet zorgen. Deze studie suggereert zelfs dat inactiviteit bijdraagt aan het terugkrijgen van buikvet nadat je van overgewicht bent afgekomen ( bron ).

Pak een meetlint en meet de omtrek rond je middel. Alles boven de 102 centimeter bij mannen en 88 centimeter bij vrouwen noemen we abdominale obesitas. Zit jij in de gevarenzone? Buikvet wegtrainen kan het risico op ziekten zoals type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker aanzienlijk verkleinen ( bron ). Ooit van de term skinny fat gehoord? Dat zijn mensen die slank ogen maar toch te dik zijn. Ze hebben last van veel tips visceraal vet, dat verwijst naar vet rond de lever en andere organen in de buik. Het gevaarlijke is dat deze mensen er normaal uitzien maar toch overtollig buikvet met zich meedragen, waardoor ze een verhoogd risico hebben op gezondheidsproblemen ( bron ). Daarom is het belangrijk dat je controleert of je hier last van hebt. In dat geval is het van belang dat je overtollig buikvet zo snel mogelijk wegtraint.

goede oefeningen voor buikvet

Wat zijn de beste oefeningen om buikvet te verbranden?


Waarom buikvet gevaarlijk is voor je gezondheid. Ieder menselijk lichaam heeft vet nodig om te kunnen functioneren. Een laag vetpercentage (lager dan 5) kan zelfs schadelijk zijn voor je organen en gezondheid. Verwar enkele kilos overgewicht alleen niet met overtollig buikvet. Het is het vet in de buikholte dat grote glutenvrije gezondheidsproblemen kan veroorzaken ( bron ). Overtollig buikvet is zeer ongezond. Het is daarom belangrijk dat je overtollig vet rond je taille zo snel mogelijk aanpakt. Hoe je dat precies doet leg ik je uitgebreid later in het artikel uit. Voor nu is het belangrijk om te controleren of je last hebt van overtollig buikvet.

Workout thuis - eizio


Moeilijkheid Om de oefening te verzwaren: laat je benen lager zakken of beweeg je benen dynamisch op en neer. Jackknife met oefenbal Startpositie rol met je knieën over de oefenbal tot de plankhouding. Je handen staan onder je schouders en maken een evenwijdige lijn met je romp en benen. Actie trek je knieën richting je buik tot maximaal 90 graden. De bal rolt met je voeten mee naar voren. Je armen en romp blijven in dezelfde positie. Opdrukken met handen op oefenbal Startpositie zet je handen op schouderbreedte op de oefenbal. Maak je lichaam lang door je voeten zo ver mogelijk naar achteren te plaatsen. Je schouders, heup, knieën en enkels vormen nu een rechte lijn met elkaar.

goede oefeningen voor buikvet

Laat je bovenste schouder of je heupen niet naar voren hellen. Fietscrunch Startpositie ga op je rug liggen, je vingers ondersteunen lichtjes je hoofd. Trek je knieën naar je toe. Actie span je buikspieren aan en kom met je schouders iets van de grond. Fixeer je bovenlijf en strek afwisselend een been zoveel mogelijk uit. Zorg voor een vuistruimte tussen kin en borstbeen.

Gestrekte beenhef Startpositie ga op je rug liggen, je vingers ondersteunen lichtjes je hoofd. Til je benen omhoog tot 90 graden. Span je buik aan en breng je schoudergordel en hoofd omhoog. Actie laat je benen in gestrekte positie ietsje zakken. Houd deze positie vast Belangrijk: tijdens de hele oefening houdt je lage rug contact met de grond.

Beste kettlebell oefeningen


Span je buikspieren en billen aan. Til je rechterbeen een paar centimeter van de grond en blijf vijftien seconden in deze positie. Ga terug naar de startpositie, ontspan en herhaal de oefening met je linkerbeen. Voer de oefening voor elk been een of twee keer uit. Belangrijk: Zorg dat je heupen in een lijn blijven met de schouders en voeten; laat je heupen niet teveel omhoog komen of juist te laag zakken.

De zijwaartse plank Startpositie ga op een zij liggen Steun met je bovenlichaam op én arm zodat je elleboog zich recht onder de schouder bevindt; je onderarm ligt op de grond. Buig je onderste knie 90: Van boven bekeken dienen de schouders, elleboog, heupen en beide knieën een rechte lijn te vormen. Actie til je bovenste been en je heupen op tot de schouder; je heup en bovenste been vormen een rechte lijn, parallel aan de grond. Blijf vijftien seconden in deze positie. Ga terug naar de startpositie, ontspan en herhaal de oefening op de andere zij. Voer de oefening voor elke zij twee keer uit. Moeilijkheid Om de oefening zwaarder te maken voer de oefening dynamisch uit. 12 tot 15 herhalingen per keer ( 2 - 3 series).

Oefeningen om vet te verbranden - female Slimming

Crunches citroen met een oefenbal, startpositie, ga op je rug liggen, dieet je vingers ondersteunen lichtjes je hoofd. Leg je benen gebogen over de oefenbal. De plank, startpositie, ga op je buik liggen. Steun met je bovenlichaam op je armen. Plaats je voeten verticaal op de grond. Actie til je buik, heupen en knieën op zodat je lichaam een rechte lijn vormt van je schouders tot je hielen, parallel aan de grond. Je ellebogen bevinden zich recht onder je schouders.

goede oefeningen voor buikvet

Femke lifestyle, health beauty blog

Laat je voeten op heupbreedte op de oefenbal rusten. Moeilijkheid, om deze oefening te verzwaren: beweeg dynamisch je heupen op en neer. Laat je billen daarbij niet op de grond komen. Crunches, startpositie, ga op je rug liggen, je vingers ondersteunen lichtjes je hoofd. Buig je knieën en zet je hakken op de grond waarbij je tenen omhoog wijzen. Actie, span je buik aan en kom rustig omhoog met je neus schuin richting het plafond. Kom rustig terug naar de starthouding, hoesjes waarbij je hoofd de grond niet raakt. Belangrijk: tijdens de hele oefening houdt je lage rug contact met de grond.

Bruggetje met oefenbal onder de schouders. Startpositie, steun met je schouderbladen en achterhoofd op de oefenbal. Je knieën zijn 90 graden gebogen en je voeten staan vlak op de grond, op heupbreedte uit elkaar. Actie, houd je schouder, heup en knie in een horizontale lijn. Houd deze positie vast. Moeilijkheid, buikcorrectie om de oefening te verzwaren: strek afwisselend je linker en rechterbeen uit. Let daarbij op dat je heupen stabiel blijven. Bruggetje op oefenbal, startpositie, ga op je rug liggen.

Oefeningen om love handles Weg te werken

Uitleg bij de core-stabilityoefeningen (oefeningen rompstabiliteit). Bruggetje, startpositie, ga op je kwark rug liggen. Buig je knieën tot 90 graden en zet beide voeten plat op de grond. Je armen liggen langs je lichaam met je handpalmen naar beneden. Actie, span je billen en buik aan. Til je billen van de grond om een rechte lijn te vormen met je knieën, heupen en schouders. Moeilijkheid, om deze oefening te verzwaren: strek afwisselend je rechter en linkerbeen uit. Houd daarbij je heupen in positie.

Goede oefeningen voor buikvet
Rated 4/5 based on 889 reviews