Allergie, een veranderde lichaamsreactie (overgevoeligheid) op een antigeen in reactie op een eerste blootstelling. Zodra deze overgevoeligheid eenmaal is gevestigd, veroorzaakt deze een ontstekingsreactie als er opnieuw contact is met de verantwoordelijke stof; bijvoorbeeld latex. Een aandoening waarbij het bloed onvoldoende rode bloedcellen, hemoglobine of totaal volume bevat. Symptomen zijn onder meer lethargie, moeheid, kortademigheid. Anaal kanaal, tussen het rectum en de anus ligt het anale kanaal. Dit is 2-3 cm lang en bestaat uit de bovenranden van de inwendige en uitwendige kringspieren en de puborectale spier.

dunne ontlasting met slijm van allergische reacties wordt gewoonlijk ingedeeld in vier typen, i tot. Allergische contactdermatitis is een type iv-reactie: een vertraagd type hypersensitiviteit. Bij deze aandoening is het allergeen een chemische stof die klein genoeg is om door de buitenste huidbarrière te dringen (Lyon en Smith 2001).

Ziekten of chirurgische ingrepen kunnen ervoor zorgen dat het lichaam niet goed meer in staat is voedingsstoffen en vocht op te nemen. Accessoires, accessoires helpen bij het verzorgen van de stoma en omvatten producten als gordels, convexe plateaus, overzakjes, sluitklemmen/-clips, sprays, crèmes, hydrocolloïde huidplaten/ringen, poeders, pasta's, oplosmiddelen en kleefband. De tuinen stomazakjes of huidplaten zelf zijn hierbij niet inbegrepen. Ace-procedure, zie antegrade colonklysma, adenocarcinoom. Een kwaadaardige pronokal tumor van klierepitheel. 95 van de kankersoorten die optreden in de dikke darm zijn adenocarcinomen. Adenoom, goedaardige tumor waarbij de cellen afkomstig zijn van het klierepitheel in de darm. Verklevingen, inwendige groei van littekenweefsel na een operatie of sepsis. De hierbij gevormde bindweefselstrengen (littekenweefsel) verbinden twee oppervlakken aan elkaar die niet aan elkaar horen te zitten. Bijvoorbeeld bochten in de darmen.

dunne ontlasting met slijm

Hond diarree: waterdunne of onderbuik dunne ontlasting bij de hond


Termenlijst, abdomino-perineale excisie van het rectum (aper/APR). Een chirurgische meenemen ingreep waarbij het rectum en de anus worden verwijderd en het perineum wordt gesloten, met een permanente colostomie tot gevolg. Dit wordt gewoonlijk uitgevoerd bij zeer lage rectale/anale kanker. Abces, een plaatselijke ophoping van pus in een holte. Bijvoorbeeld een divertikel of een anastomotisch abces. Symptomen zijn onder meer pijn en pyrexie vanwege de infectie. Absorptie, verteerde voedingsstoffen en vocht worden opgenomen in het bloed via het maag-darmstelsel.

Pijn in de onderrrug / ontlasting


Ca 1 cun inferior en lateraal van bl 57 Actie als lage rugpijn gelokaliseerd is tussen bl en gb verwijdert het obstructies als distaal punt bij lage rugpijn en bij ischias Versterkt de nieren bl 59 bl 60: Aard Jing / river punt vuur punt. Peronaeus longus en. Peronaeus brevis Actie verzorgt de ogen, door Yang energie naar de ogen te brengen Ontspant pezen, de laterale gespannen beenspieren Opent Yang qiao mai bij chronische lage rugpijn met zwakte van rug en benen Verheldert de Shen bij epilepsie als de aanvallen overdag zijn Elimineert. 1 fen posterior van de nagelhoek actie elimineert in- en externe wind Toniseert bloed Verheldert de ogen * Blaas 67, kan gebruikt worden in laatste maand voor bevalling om baby te draaien (vanuit stuitligging) Volg Shiatsu-Stijlen zoeken copy; Copyright 2017 Shiatsu-Stijlen All rights reserved. .

dunne ontlasting met slijm

Biceps femoris en. Semitendinosus * geen Moxa Actie klaart Hitte bij brandend gevoel bij urineren Verwijdert Damp Ontspant de pezen bij acute lage rugpijn van een excestype bilateraal of unilateraal, maar niet op de ruggengraat (nie bij zwakte, feiciëntie en koude) koelt bloed Elimineert stase van bloed. Het bloed wordt in beweging gezet bij pijn in de onderbenen koelt als gevolg van zomer - hitte (zonnesteek koorts, delirium en rode huiduitslag bl 41 bl 42: Aard Ligt op de buitenste Blaaslijn en correspondeert met Blaas drinken 13 lokalisatie: 3 cun lateraal van. Wordt ook vaak gebruikt bij het pijnlijke obstructiesyndroom van de bovenrug en schouders. Mentaal niveau: Blaas 42 wordt gerelateerd aan. Wordt gebruikt voor emotionele problemen, vooral bij droefheid, zorgen maken en piekeren.

Heeft een kalmerend effect op de Shen en voedt. Bl 43 bl 44: Aard Ligt op de buitenste Blaaslijn en correspondeert met Blaas 15 lokalisatie: 3 cun lateraal van de onderrand van de processus spinosus van Th 5 Actie kalmeert de Shen bij meestal emotionele en mentale problemen gerelateerd aan het Hart. In combinatie met Blaas 15 gebruiken bij angst, insomnia en depressie bl 45 bl 46 bl 47: Aard Op de buitenste blaaslijn correspondert met Blaas 18 lokalisatie: 3 cun lateraal van de onderrand van de processus spinosus van Th 9 Actie reguleert lever. In combinatie met Blaas 23 versterkt het, het effect van Blaas 23 Versterkt de rug bij chronische lage rugpijn, vooral bij drukgevoeligheid Versterkt wilskracht bij gebrek aan wilskracht, mentale kracht en desoriëntatie bl 53 bl 54 bl 55 bl 56 bl 57: lokalisatie: Aan het. Circa 8 cun onder Blaas. Op de lijn Blaas 40 en de tendo calcaneus, even laten aanspannen door de hiel op te laten tillen. Actie als lage rugpijn of ischias wordt gelokaliseerd tussen Blaas en Galblaas, dan gebruiken als distaal punt om obstructies te verwijderen Ontspant de pezen bij kuitkramp koelt Hitte Empirisch punt bij Aambeien bl 58: Aard luo / Connecting punt lokalisatie: 7 cun recht boven.

Veel gestelde vragen over anale seks


Nier - deficiëntie, zoals tinnitus en doofheid (niet bij acute oorproblemen) bl 24 bl 25: Aard Back Shu punt van de nieren lokalisatie:.5 cun lateraal van de onderrand van de processus spinosus van Lumbale 4, op bovenrand bekken Actie bevordet de functie van. In combinatie met Blaas 20 bij chronische zieke li verlicht volte en opgeblazen gevoel bij exces situaties Versterkt de onderrug bij gebruik als lokaal punt voor chronische en acute lage rugpijn bl 26 bl 27: Aard Back Shu punt van de dunne darm lokalisatie:.5. Het 1´ste foramen sacrale Actie bevordet de functie van. Te gebruiken bij ieder Dunnen Darm patroon, zoals borborygmus, buikpijn en slijm bij ontlasting Elimineert Damp bij troebele urine, mictiestoornissen en branderig gevoel bij plassen koelt Hitte bl 28: Aard Back Shu punt van de Blaas lokalisatie:.5 cun lateraal van de du mai. Het 2´de foramen sacrale Actie reguleert de Blaas Elimineert Damp bij troebele urine, mictiestoornissen en urineretentie klaart Hitte bij pijnlijke en branderige mictie stopt pijn Opent de waterwegen in de Onderste warmer (OW) voor transformatie en uitscheiding van vloeistoffen Vertserkt de lendenen in combinatie met.

Het zijn belangrijke punten binnen de gynaecologie. Ook worden ze ingezet bij: impotentie, orchitis en prostatitis) bl 32: lokalisatie: In de tweede foramen sacrale Actie reguleert de onderste warmer (OW) Versterkt de lumbale regio en knieën voedt de nier en ondersteunt Jinig (Blaas 31, Blaas 32, Blaas 33 en Blaas 34 hebben. Ook worden ze ingezet bij: impotentie, orchitis en prostatitis) bl 33: lokalisatie: In de derde foramen sacrale Actie reguleert de onderste warmer (OW) Versterkt de lumbale regio en knieën voedt de nier en ondersteunt Jinig (Blaas 31, Blaas 32, Blaas 33 en Blaas 34 hebben. Ook worden ze ingezet bij: impotentie, orchitis en prostatitis) bl 34: lokalisatie: In de vierde foramen sacrale Actie reguleert de onderste warmer (OW) Versterkt de lumbale regio en knieën voedt de nier en ondersteunt Jinig (Blaas 31, Blaas 32, Blaas 33 en Blaas 34 hebben. Ook worden ze ingezet bij: impotentie, orchitis en prostatitis) bl 35 bl 36: lokalisatie: In het centrum van de transverse gluteaalplooi opmerking In China gaat bij Blaas 36 de meridiaan naar de knieholte tot Blaas 40 en begint dan weer bovenaan op de tweede Blaaslijn. In Europa is Blaas 36 het eerste nummer van de tweede tak van de Blaasmeridiaan bl 37 bl 38 bl 39 bl 40: Aard he / She punt Aarde punt lokalisatie: In het centrum van de dwarse plooi van de fossa poplitea. Tussen de pezen van.

Darmkrampen: de oorzaken en de oplossingen darmkrampen

Symptonen: hoge koorts, dorst, hoest met dik en geel slijm (sputum rusteloosheid, snelle pols, rode tong met dik en geel droog beslag ook het pukken helpt hier goed bl 14: Aard Back Shu punt van de pericardium lokalisatie:.5 cun lateraal van de onderrand van. Bij pijn in de borst door stase van bloed (pas op met stase!) voedt het Hart bl 16 bl 17: Aard Back Shu punt voor het diafragma (laat spier ontspannen) réüniepunt van het Bloed lokalisatie:.5 cun lateraal van de onderrand van de processus spinosus. Ondersteunt de ogen bij alle oogproblemen door lv disharmonie, zoals: nachtblindheid, wazixh zicht, rode pijnlijke en gezwollen ogen Elimineert Wind (LV wind, hoge bloeddruk en bepaalde vormen van duizeligheid) bl 19: Aard Back Shu punt van de galblaas lokalisatie:.5 cun lateraal van de onderrand. Transformatie en transport te versterken bij Milt zwakte harde Elimineert Damp en Slijm voedt Bloed (Milt maakt bloed aan) bl 21: Aard Back Shu punt van de maag lokalisatie:.5 cun lateraal van de onderrand van de processus spinosus van de Th 12 Actie reguleert. Deukje boven bekken Actie toniseert de nieren en voedt Jing. Met moxa kan nier - ynag gebruikt worden om Jing te voeden, wat weer helpt bij impotentie, nachtelijke zaadlozingen, infertiliteit en seksuele desinteresse versterkt de onderrug voedt bloed bij xue xu (tekort) Ondersteunt botten en Merg, verbruik zoals bij deformaties bij artritis, osteoporose en osteomalacie. Bij deficiëntie van zee van Merg, helpt het bij duizeligheid, geheugenverlies, tinnitus, zwakke benen, wazig zicht, moeheid en een constant verlangen naar slaap Elimineert Damp bij combinatie met andere punten Versterkt de nierfunctie in het ontvangen van qi, bij chronische astma. Nier - deficiëntie verheldert de ogen bij chronische oogproblemen, zoals slecht zicht en droge ogen bij ouderen (Nier - yin voedt en bevochtigt) Ondersteund de oren bij chronische oorproblemen.

dunne ontlasting met slijm

Obstipatie: Informatie over darmonderzoek

Actie, verdrijft externe (stijve nek, hoofdpijn) en interne wind groeicurve (hoofdpijn als gevolg van opstijgend lever Wind). Verheldert de zee van merg (zee van Qi) en stimuleert het geheugen en concentratie vermogen. Opent de openingen, kalmeert de pezen (algehele spanning in de rug). Verheldert de ogen voor verbetrt zicht, vooral bij een nier deficiëntie. Versterkt de onderrug, sederend toepeassen bij lage rugpijn. Bij stijfe nek door verkoudheid, bL 11: Aard, punt van zee en Bloed. Réüniepunt van de botten, ontmoetingspunt van bl en si lokalisatie:.5 cun lateraal van de onderrand van de processus spinosus van. 1 Actie voedt Bloed en versterkt de voedende qi om de pe bij bijvoorbeeld algemene spierpijn door Wind, te kunnen verdrijven Verdrijft pe wind / koude - wind / Hitte versterkt botten bij groeiende kinderen en als preventie bij osteoporose of botdeformaties bij artitis Ontspant.

Stopt jeuk, veroorzaakt door hitte, stopt tranen, loopogen, bL 2: lokalisatie: Aan het mediale einde van de horloge wenkbrauw direct boven de binnenste canthus van het oog, in het supra - orbitale groefje * geen Moxa. Actie, voor oog problemen, verdrijft externe wind, bijvoorbeeld facialisparalyse, tics en trigeminusneuralgie. Verheldert de ogen, bij bijvoorbeel rode ogen, verstoord zicht, persisterende hoofdpijn rond of achter het oog. Kalmeert de lever, verwijdert obstructie van de meridiaan, stopt pijn. Bl 3, bL 4, bL 5,. Bl 7, bL 8, bL 9, bL 10: lokalisatie:.3 cun lateraal van gv 15 in een depressie op het laterale 1/3 deel van. Een halve cun binnen de achterste haargrens * geen Moxa.

Diarree gezondheid Alphega apotheek

Boek tip, het Shiatsuboek, top Links, meridianen ». De blaasmeridiaan (zu tai yang) heeft in totaal 67 punten, waaronder een aantal "Back-Shu" en "Ben-Shen" punten. Voor Shiatsu moet de rode aard bekend zijn! Bl 1: Aard, punt van de yin- en Yang qiao mai. Ontmoetingspunt van bl, si en st meridiaan lokalisatie:.1 cun superior van de interne canthus van de ogen * geen Moxa. Actie, verdrijft externe wind, klaart interne en externe hitte, verheldert de ogen. Stopt pijn, zoals rode pijnlijke, gezwollen en droge ogen, veroorzaakt door hitte.

Dunne ontlasting met slijm
Rated 4/5 based on 825 reviews